fbpx

ELŐADÓK

Ismerje meg a VARINEXPO3D Tech Conference előadóit! 
Bővebb információért kattintson a képekre. Az előadók névsorát folyamatosan bővítjük.

Andreas Langfeld

Andreas Langfeld 2009-ben csatlakozott a Stratasyshoz, ahol mély betekintést nyert az additív gyártási iparágba. A 3D nyomtatás piacán legnagyobb számú telepített berendezéssel rendelkező Stratasys egfőbb prioritásává és legnagyobb értékévé az ügyfelek igényeinek és felhasználási eseteinek megértése vált. A jelenlegi EMEA-elnöki pozícióban a legfontosabb fókuszterületek közé tartozik, hogy ezt a tudást az értékesítésben, marketingben, ügyfélszolgálaton és az egész szervezetben dolgozó, magasan képzett szakemberekből álló csapat segítségével a 3D-nyomtatás nagyobb mértékű elfogadására fordítsa, az ügyfelek magas szintű elégedettsége mellett. Andreas Langfeldet 2018 őszén nevezték ki a Stratasys EMEA régiójának elnökévé. Korábban a MakerBot EMEA általános igazgatójaként, valamint a Stratasys pénzügyi és üzemeltetési alelnökeként dolgozott. Langfeld a németországi Albert-Ludwigs-Universität Freiburgban szerzett diplomát üzleti gazdaságtanból és nyelvészetből.

Dr. Bartóki-Gönczy Balázs

Dr. Bartóki-Gönczy Balázs jogász, egyetemi docens, az NKE Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karának tudományos dékánhelyettese, valamint az NKE Világűrjog és -Politika Kutatóintézet vezetője. 2021. decembere óta az NMHH Médiatanács tagja. Jogi tanulmányait Budapesten (PPKE) és Párizsban végezte (Université Panthéon-Assas és Paris Saclay). MBA diplomáját a Lyon III egyetemen, PhD fokozatát jogtudományokból a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerezte. Korábbi korosztályos válogatott vívó, jelenleg a Ludovika SE vívó szakosztályának vezetője.
Dr. Czeibert Kálmán állatorvos

Dr. Czeibert Kálmán

A diplomázást követően először klinikus állatorvosként dolgozott a Profivet kisállatrendelőben, majd 2012-2016 között az Állatorvostudományi Egyetem Anatómiai és Szövettani Tanszékének oktatott anatómiát és fejlődéstant. 2016-2021 között az ELTE TTK Etológia tanszékén egy nemzetközi kutatócsoport tagjaként a kutyák kognitív öregedését vizsgálta, PhD-munkájában pedig a neuroanatómiát és a 3D-modellezést kapcsolta össze. 2021-től a LimesVet Kft. egyik alapító tagjaként állatorvosi 3D-s vizualizációval, anatómiai modellezéssel, 3D-s nyomtatással, valamint személyre szabott műtéti segédeszközök és implantátumok fejlesztésével foglalkozik.
Dobos Zsolt, Procter and Gamble

Dobos Zsolt

25 éve dolgozik a P&G-nél. Dolgoztott karbantartási adatbázis rendszergazdaként. SAP key user, SAP folyamatokat és karbantartás tervezést és metodikát tanít a karbantartó személyzetnek. 2 évig volt termelési karbantartás vezető. 16 éve a Budapesti gyár cserealkatrész raktárának technikai vezetője és rendszergazdája. Ő vezette be a 3D nyomtatott alkatrészek sorozatgyártását, illetve a gazdaságossági / megtakarítási / rendszer alkalmazását. Több mint 10 éves 3D nyomtatási tapasztalattal rendelkezik

Falk György

Az ipari 3D nyomtatással foglalkozó VARINEX alapítója, gépészmérnök, a BME Ipari Professzora, a 3D nyomtatás hazai meghonosításáért és széles körű alkalmazási lehetőségeinek feltárásáért 2017-ben Gábor Dénes díjat kapott. A VARINEX Zrt. az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség egyik alapító tagja és tavaly elnyerte az Innovációs és Technológiai Minisztérium Ipar 4.0 Szakmai Érem kitüntetését.
Halász Gábor, Messer

Halász Gábor

Hegesztés vágás szaktanácsadó, amely tevékenységet 1998 óta végzi. 1990-1998 között a BME MTAI Villamosipari Anyagtechnológia Tanszék, TMB ösztöndíjasa, tanársegéd majd tudományos munkatársa. Szakterülete a védőgázos hegesztések, termikus vágások ezen belül kiemelt szakterülete a lézertechnológia alkalmazása lézervágás, hegesztés, additív technológiák. 2002-től a Messer Hungarogáz Kft. szaktanácsadója. Tanulmányait a Temesvári Politechnikumban kezdte 1984-ben gépészmérnök szakon, hegesztés szakirányon. Gépészmérnöki oklevelét a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte 1990-ben, majd 1993-ban hegesztő szakmérnöki oklevelet, 1999 EWE majd 2000-ben IWE diplomát szerzett. A szakterület témákban számos publikáció szerzője, szakmai napok, továbbképzések, szimpóziumok, hegesztési konferenciák rendszeres előadója. A Budapesti Műszaki, Óbudai, Miskolci, Nyíregyházi, Dunaújvárosi Egyetemek meghívott előadója. A Messer Innovációs Fórum szakmai rendezvény főszervezője, amelyen igyekszik minden évben a legfrissebb információkkal újdonságokkal ellátni a szakembereket a hegesztés- vágás és additív technológiák világából.
Dave Janovski, Xact Metal

Dave Jankowski

A Lehigh University (B.S. Metallurgical Engineering) és a Case Western Reserve University (M.S. Materials Science) egyetemeken szerzett diplomát, Dave karrierje nagy részét csúcstechnológiai termékmenedzsment, marketing és értékesítési pozíciókban töltötte, többek között a The Timken Company-nál (speciális acélgyártó) és egyre felelősebb pozíciókban a GE a roncsolásmentes vizsgálatokkal foglalkozó részlegeiben. Dave az Xact Metal - egy fém 3D nyomtatókat fejlesztő és gyártó csúcstechnológiai start-up vállalat - kereskedelmi operatív vezetője. Dave lelkes futó, túrázó és hátizsákos túrázó.
Dr. Kovács Norbert Krisztián, BME

Dr. Kovács Norbert Krisztián

Gépészmérnöki diplomáját 2006-ban szerezte a BME- Gépészmérnöki karán, majd tanulmányait a Polimertechnika Tanszéken folytatva 2015-ben PhD fokozatot szerezett a „Prototípus fröccsöntő szerszámozás technológiájának fejlesztése” című dolgozatával. Azóta adjunktusként és a prototípus szaklaboratórium vezetőjeként dolgozik. Kutatási tevékenysége az additív gyártástechnológiák (3D nyomtatás) és azok kisszériás műanyag-alakító szerszámként való alkalmazhatóságának területére fókuszál. A témában számos publikációja jelent meg nemzetközi és hazai folyóiratokban egyaránt.
Lipóczki Ákos, MOME

Lipóczki Ákos

Egyetemi kutatói, oktatói tevékenységem célja a materiális és a digitális világ közötti kétirányú átjárhatóság megteremtése a digitális technológia, az innovatív anyagkutatás, a kortárs design és a tradicionális kézművesség ötvözésével. Szakmai munkám során egy olyan Designer-Maker generáció oktatására törekszem, akik mind a virtuális, mind a materiális világban egyaránt otthonosan terveznek és alkotnak tárgyakat.
Nadj István, CAD-Terv

Nadj István

Sokak szerint a digitális transzformáció bonyolult és drága. Szerintem nem. Pontosítva csak annyira bonyolult és drága amennyire mi magunk azzá tesszük. Hiszem, hogy nem az eszköz határozza meg a működésünket, hanem a céljaink, a folyamataink és a gondolkodásmódunk. Több, mint 25 éves tapasztalatommal, az egyszerűségre és hatékonyságra fókuszáló gondolkodásmódommal, kiváló munkatársaimmal támogatjuk Önt és digitalizációs törekvéseit. Mert szenvedélyünk a digitalizáció!

Pacher Tibor

PhD fizikusként végzett (Budapest, Heidelberg), 10 éves tudományos pályafutást tudhat maga mögött, publikációi az általános relativitáselmélet, a kozmológia és a kvantumkémia témakörében születtek. Emellett komoly tapasztalattal rendelkezik a vezetési és pénzügyi számviteli tanácsadás területén, és számos projektet vezetett 4 kontinens 18 országában. Részt vett az ESA Infravörös Űrmegfigyelő Intézet (ISO) missziójában (ISOPHOT műszer), és létrehozta a "MiniSpaceWorld - Hold" elnevezésű modellvasút stílusú installációt a Futura Tudományos Központban, szülővárosában, Magyarországon. A Puli Space Technologies 2010-es megalapítása óta a Google Lunar XPRIZE versenyen való részvétel céljából fáradhatatlanul dolgozik Magyarország első holdi küldetésén.

Zehavit Baal Schem Reisin

Zehavit Baal Schem Reisin, a Stratasys vezető alelnöke, az alapanyag üzletág, a fogyasztói megoldások értékesítése és a 3D divat üzletág vezetője.

Zehavit több mint 25 éves projekt-, termék- és üzletvezetői tapasztalattal rendelkezik a nyomtatási iparágban (Scitex, Creo, Kodak), ezen belül több mint 15 éve dolgozik a Stratasys 3D nyomtatás területén.

A Tel Aviv-i Egyetem fizikából szerzett MA és BA diplomát, emellett a Tel Aviv-i Egyetem Recanati Graduate School for Business Administration felsőfokú üzleti menedzsment tanfolyamán is végzett.

Szepsi-Szűcs Levente

Mérnökként dolgozott több mint egy évtizedet saját cégével, közel tíz évet az államigazgatásban. 2016 óta a K+F+I világban dolgozik, három éve a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Innovációs és Technológiai Irodáján. Eltökélt célja, hogy az innováció beépüljön az egyetem mindennapjaiba, az NKE pedig a saját szakterületein valódi partner legyen minden szereplő számára.
Szuda Csaba, QFD

Szuda Csaba

25+ éves hazai és nemzetközi autóipari tapasztalattal, mérnöki alapképzéssel, majd közgazdász mesterképzéssel és MBA végzettséggel rendelkezik. IATF és ISO 14001 belső auditor minősítéssel is rendelkezik, szakértőnek tartja magát a cégvezetés, elektronikai gyártás és autóipari ügyféligények bevezetésében. Ügyvezető igazgatóként fő célja volt az FCE (Faurecia Clarion Electronics) versenyképes működésének biztosítása az iparági fejlődés feltételeinek megteremtésével, különös tekintettel az ipar 4.0-s megoldások minél szélesebb körű bevezetésére. 2023-től a SMANAG Solutions Kft Ügyvezető igazgatója, a QFD csoport tagja, ahol vezető tanácsadóként és oktatóként járul hozzá a cég sikereihez.
Turkevi-Nagy Nándor, Innomed

Turkevi-Nagy Nándor

Mérnöki diplomáját 1998-ban szerezte a BME Gépész Karán. Már tanulmányai mellett elkezdett mérnöki analízis szoftverek alkalmazásával és forgalmazásával foglalkozni, legmélyebben a dinamikai szimuláció vált a kedvencévé. Az ipari kihívások el is csábították a PhD fokozat nappali tagozaton történő megszerzésétől. Hivatását főállásban orvostechnikai fejlesztőként kezdte meg. Emberi szembe ültetett implantátumokkal foglalkozott, ekkor még kizárólag forgácsolás technikával történő termék előállításban gondolkodva. Ezen a területen szerezte meg tapasztalatai legjavát, mind a termék, csomagolás, technológia, méréstechnikai módszerek és eszközök fejlesztésében, szériába állításában vagy éppen beszerzésében és gyártási bevezetésében. Jelentősebb műszaki sikerei nemzetközi szabadalmakban öltöttek testet. Kisebb kitérőkkel ugyan, de az orvostechnikai tevékenység jellemzi immár 25 évnél hosszabb pályáját. Jelenleg szintén orvostechnikai eszköz gyártásban, de immár gyártás támogatóként fejleszt készülékeket, befogókat, de akár teszter berendezéseket is. Aktuálisan szinte kizárólag műszaki műanyagokra és addíciós gyártástechnikára alapozza a konstrukcióit, élvezve annak rugalmasságát és gyorsaságát. Örömmel lepi meg kollégáit és hozzátartozóit személyre szabott és hasznos 3D nyomtatott használati tárgyakkal is.

Ványi Zsolt

A Valeo additív gyártás szakértője, a prototípusgyártás mérnöki szakterületének vezetője és a prototípusműhely vezetője. Több mint 23 éves autóipari (Visteon, Valeo) K+F és projekttapasztalatot hoz magával, beleértve a fröccsöntés és a szerszámkészítés terén szerzett gyakorlati tapasztalatokat. BA diplomát szerzett a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Karán.
Abay Bálint, RemRed

Abay Bálint

A REMRED Zrt. magyar űripari vállalat üzletfejlesztési menedzsere, a kiemelt magyar és nemzetközi partnerkapcsolatokért, illetve az űripari piaci stratégiákért felelős szakember és szakmai tanácsadó. Dolgozik többek között a REMRED műholdgyártási értékláncának kialakításán, valamint a cég új űripari gyártóközpontjának fejlesztési és képességértékesítési céljainak kialakításán, hogy Magyarországon létrejöhessen a régió legnagyobb űripari kapacitása.
Bugár-Mészáros Márton, eCon Engineering

Bugár-Mészáros Márton

Öt éve dolgozik szimulációs mérnökként az Econ Engineering csapatában, elsősorban hegesztett járművázszerkezetek és szálerősített polimer kompozitok végeselemes szimulációjával foglalkozik. A szerkezetanalízis mellett gyártástechnológia-szimulációról tart bemutatókat és oktatásokat, elsősorban fémnyomtatás (ANSYS Additive) és hidegalakítás (ANSYS Forming) területeken.
Patrick Davey, Siemens

Patrick Davey

Patrick Davey a Siemens Digital Industries Software vezető értékesítési tanácsadója, székhelye az Egyesült Királyságban található. Közel 30 éves tapasztalattal rendelkezik a kelet-közép-európai, valamint a közép-kelet-európai és a közép-ázsiai régióbeli ügyfelekkel való együttműködésben, és a alkatrészgyártási megoldásokra, köztük a Siemens Xcelerator NX és Teamcenter integrált termékekre specializálódott.
Ember István, NKE

Ember István

Ember István alezredesA Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, Bolyai János Katonai Műszaki Főiskolán építőmérnök szakon 2005-ben szerzett diplomát. Pályafutása első felét a MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred különböző vezetői beosztásaiban töltötte. 2013-ban elérte az I. osztályú fokozatot, valamint 3 területen rendelkezik civil robbantásvezetői engedéllyel. 2016-ban robbanóanyagipari szakmérnök oklevelet szerzett a Pannon Egyetem Mérnöki Karán. 2019-ben pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar katonai vezető mesterképzési szerzett oklevelet. A Hadtudományi Doktori Iskolát eredményesen elvégezete, fokozatszerzése folyamatban van. Jelenleg egyetemi tanársegéd a NKE HHK Műveleti Támogató Tanszékén. Kooperatív Technológiák Nemzeti Laboratórium – Additív gyártás és anyagtudomány program – intézményi témavezetője.
Fehér Zoltán, Varinex

Fehér Zoltán

A Szegedi Tudományegyetem TTIK Geográfus, geoinformatikus szakirányán végzett 2007-ben. Szoftverfejlesztőként kezdett dolgozni, majd a Varinex Zrt. -nél 2008-ban találkozott a 3D nyomtatással, igaz akkor még különböző szoftverek értékesítése és technikai támogatása volt a feladata. A rétegről-rétegre történő additív gyártástechnológia azonnal felkeltette az érdeklődését, az egy-egy prototípus, alkatrész egyszerű és gyors gyárthatósága és az elkészült alkatrészekért érkező ügyfelek öröme rengeteg pozitív élménnyel gazdagította. Több mint 10 éve rendszeres Stratasys és Varinex 3D nyomtatás oktatásokon vesz részt. A Stratasys Academy hivatalos oktatói képesítésével rendelkezik 2018 óta. A 3D nyomtatás üzletágban értékesítő, aztán értékesítési vezető lett. 2022. óta a cég ügyvezetője.
Ilyés Donát, CAD-Terv

Ilyés Donát

2014-ben szerzett gépészmérnöki diplomát a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen általános géptervező szakirányon, mesterképzést 2016-ban a Szent István Egyetemen végezte el, gépészeti mechatronika szakirányon. 2014-től a gépiparban dolgozott a lemezmegmunkálás területén, majd 2018-tól a CAD-Terv Mérnöki Kft 3DEXPERIENCE megoldásértékesítési csapatának a tagja. Jelenleg üzleti tanácsadóként segíti a gépészmérnököket országszerte, elsősorban a termékfejlesztés területén

Dr. Kovács László dandártábornok

Tanulmányait a Bolyai János Katonai Műszaki Főiskolán, majd a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen egyetemi képzésén és doktori iskolájában végezte.

Munkáját a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen oktatóként majd tanárként kezdte, 2012-től az Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar egyetemi tanáraként dolgozik.

Oktatási-kutatási területei: Kiberműveletek, Kiberhadviselés, Kiberterrorizmus, Információs műveletek, Elektronikai hadviselés, Elektronikai felderítés, támogatás, Összadatforrású felderítés,
Dr. Kovács Zsolt, Neumann János Egyetem

Dr. Kovács Zsolt

2015-ben végzett a BME Gépészmérnöki Karán, mint okleveles gépészmérnök. Ezt követően 2015-2017 között elvégezte a BME Gépészmérnöki Karán a hegesztő szakmérnök (IWE/EWE) képzést. 2020-ban PhD fokozatot szerzett a BME Gépészmérnöki Karán, majd 2023-ban az ELTE-n okleveles közgazdász MBA diplomát szerzett. 2015 óta dolgozik a Neumann János Egyetemen, jelenleg egyetemi docensként és tudományos rektorhelyettesként. 2022-ben kollégáival közösen az országban először beindították az Additív gyártástechnológiai szakmérnök képzést. Kollégáival az elsődleges céljuk egy hazai additív társadalom létrehozása.
Dr. Manó Sándor, Debreceni Egyetem

Dr. Manó Sándor

A BME-n végzett gépészmérnök, PhD fokozatát pedig a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán szerezte. 2000 óta a Debreceni Egyetem Biomechanikai Laboratóriumának tudományos munkatársa. Tevékenysége leginkább a 3D technikák orvosi alkalmazása (különösen az egyedi implantátum- és eszközfejlesztés), orvostechnikai eszközfejlesztés, alapkutatási projektek, valamint biomechanikai anyag- és szerkezetvizsgálatok köré épül. A Magyar Biomechanikai Társaság titkára és a Biomechanica Hungarica folyóirat szerkesztője.
Nyírő Ferenc, Kontron

Nyírő Ferenc

... feltöltés alatt ...

Yann Rageul

Gépészmérnöki és MBA diplomával rendelkezik. Pályafutását az autóiparban kezdte, ahol a RICARDO vezető tanácsadó cégnél belsőégésű motorok tervezési elemzésével foglalkozott. Az Egyesült Királyságban a Ford Motor Company-nál dolgozott a dízelmotorok költségcsökkentésén, mielőtt az értékesítésbe került volna. Mielőtt 2015 májusában stratégiai ügyfélmenedzserként csatlakozott a Stratasyshoz, a Romax Technology vezető szoftvercégnél dolgozott, amely ma a Hexagon része. A McLaren F1, a BAE Systems vagy a Bentley Motors ügyfélkapcsolatainak kezelése után most egy olyan csapatot vezet, amelynek feladata az ügyfelek és partnerek globális támogatása az ipari üzletágban.
Sallay Péter, graphIT

Sallay Péter

Gépészmérnökként végzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Az egyetem után az Integraph Magyarországnál kezdte pályafutását, ahol a CAD/CAM területért volt felelős, majd 1997-ben a tevékenység folytatásaként hazai tulajdonosi körrel létrejött a graphIT Kft., ahol először a CAD/CAM üzletág vezetőjeként tevékenykedett, majd 2005-től pedig ügyvezetőként. A graphIT vezette be a hazai piacra a Siemens PLM szoftvereit: Solid Edge, NX, Teamcenter, Tecnomatix Plant Simulation.
Szőke András

Szőke András

Négy éve dolgozik egészségügyi mérnökként a Pécsi Tudományegyetem – 3D Nyomtatási és Vizualizációs Központjában K+F+I területen. Szakterülete a 3D szkennelés, visszafejtés (reverse engineering), CAD és térháló alapú modellezés. PhD kutatási témájában klinikai relevanciájú kérdésekre keres választ a 3D szkennerek orvosi alkalmazhatóságán keresztül. Kutatásában az intraoperatív képalkotásra, illetve az ebből történő modellalkotásra és adatfeldolgozásra fókuszál.
Dr. Tircsi Hajnal, NKE

Dr. Tircsi Hajnal

Dr. Váncza József, SZTAKI

Dr. Váncza József

A HUN-REN Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI) Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratóriumának vezetője. Kutatási területei a mesterséges intelligencia műszaki alkalmazásai, termelésinformatika, kiber-fizikai gyártórendszerek, ember-robot együttműködés, kooperatív és fenntartható termelés hálózatokban. Három évtizede vesz részt az egyetemi oktatásban, jelenleg is a BME Gépészmérnöki Karán tanít, ahol a Gyártástudomány és -technológia Tanszék docense. Az International Academy for Production Engineering (CIRP) vezetőségi tagja. Az akadémiai és ipari szféra együttműködését ösztönző tudományos munkásságáért 2021-ben Gábor Dénes díjat kapott.